Ndërtohet droni i parë nënujor

Fathom One quhet droni i parë që është ndërtuar për të punuar në një mjedis nënujor. Ai kushton 600 dollarë, është i vogël dhe mund të kontrollohet me anë të nje telefoni smart apo tableti. Ai mund të zhytet nën ujë dhe të notojë si një peshk duke marrë njëkohësisht pamje nga thellësia e detit në format HD.

Një nga ndërtuesit e tij, Vessells, tha se Fathom ofron një mori përdorimesh inovative. Ai mund të përdoret për shembull për inspektimin e kabujve dhe tubave nënujorë të dëmtuar, në operacionet e kërkimit, të studimeve shkencore apo thjesht për argëtim.

Droni është i aftë të zhytet deri në një thellësi prej 30 metrash dhe ka një rreze qarkullimi prej 30 metrash nga qendra e kontrollit.

Droni i parë nënujojr, Fathon One, do të dalë në shitje në Amazon në datën 30 Gusht.