Sharp do të shesë televizorin e parë me rezolucion 8K për 133 mijë dollarë

Sharp do të nxjerrë së shpejti në treg një televizor të ri, i cili do të jetë i pari që do të ketë ekran me rezolucion 8K. Televizori Sharp LV-85001 do të ketë ekran 85 inç me rezolucion 7680 x 4320 pikselë dhe densitet 104 pikselë për inç.

Sipas kompanisë, proporcioni i kontrastit të panelit IGZO është 100,000:1 me kënd të pamjes 176 gradë. Ky televizor do të shitet tek bizneset duke filluar nga 31 tetori. Ai do të kushtojë 133 mijë dollarë.