Emra Musliman per Vajza

Abide (ar) e devotshme
Advije (ar) e shpejte, e shkathte,
Adile (ar) e drejte,
Afife (ar) e thjesht, e ndershme, e pastert,
Aishe (ar) jeton, ajo qe eshte gjalle,
Ajnije (ar) burimore, e verteta, natyralja,
Alije (ar) e larte, elegante,
Allma (tur) molle,
Alltune (tur) e arte, dukate,
Arife (ar) njohtese, e dishme,
Amine (ar) e sigurte, besnike,
Amire (ar) urdherdhenese, sunduese,
Arzije (per) e deshiruarja,(ar-e ndershme, moralshme),
Atife (ar) e dhembshme, e meshireshme,
Atije (ar) dhurate,
Avnije (ar) ndihmetare,
Azemine (ar) e madhe, kolosale,
Azize (ar) e fuqishme, krenare,
Azra (ar) virgjineshe,
Ajkune (tur) dashnore, e çmuar,
Ajna (tur) pasqyre,(ar- symadhe, krue, vezhguese)
Ajete (ar) shenje, dokumente

Bahije vezulluese, e bukur
Bahire e shkelqyeshme
Basile e patrembur, guximtare
Basime e buzeqeshur
Bedrije qe gjason ne henen e plote
Baha e vlefshme
Belige e kthjellet
Belkisa emer i mbretereshes Sebee
Belsame ere te mire
Berie e paster, pa te meta
Besire vizionare, largpamese

Dudije (per) papagale-(tur) grua, hanum,
Devlete (ar) mbretereshe, ajo qe mbane shtetin,
Dilavere (tur) axhutante, percjellese,
Dilbere (per) dashurore, e dashur, e bukur,
Dizare (per) mur, pende,

Elife e bute
Elmase diamante
Eliza unike
Emane shprese
Enuare ndricuese
Eribe e shkathte
Erina zonje e bukur
Ermina miqesore
Esma sahabije

Fahrije (ar) e mburshme, krenare,
Fakete (ar) ajo qe ndan femiun prej gjini,
Fatime (ar) ajo qe ndan femiun prej gjini,
Fazile (ar) e vlefshme, e virtytshme,
Fehime (ar) e kuptueshme,
Feride (ar) e vetme, e dalluar, e pashoqe,
Ferdane (ar) e vetme, vetem,
Fet-hije (ar) ajo qe i takon triumfit, fitimtare,
Fexhrije (ar) mengjesore, e mengjesit, eksplozive,
Fikrete (ar) medituese, mendimtare,
Firdevse (ar) kopsht i gjalle, xhenete,
Firinaze (ar) ajo qe qeshe, qeshese, e gezueshme,
Fitnete (ar) e sprovuar si ari qe sprovohet me zjarr,

Gajda e re dhe e njome
Galibe dominante
Galije eremire
Garibah e huaj
Gazije luftetare
Gufrane qe fal

Habibe (ar) e dashur, dashnore,
Hadije (ar) e udhezuar ne rruge te drejte,
Hafije (ar) sekrete, e mshehur,
Hafize (ar) ajo qe ruan mesimin (Kur’anin) ne mendje,
Hajrije (ar) e dobishme, fatmire,
Halide (ar) e perjetshme. E paharuar,
Halime (ar) e bute, e meshirshme,
Hamide (ar) falenderuese,
Hana (tur-per) mretreshe,
Hanife (ar) e pastert, besnike e fese se drejte,
Hasibe (ar) fisnike, e ndershme,
Hasbije (ar) fisnike, e ndershme,
Hasije (ar) e veçant, e posaçme,
Hasime (ar) vendimtare, vulosja e fundit,
Hateme (ar) perfundimtare, vulosja e fundit,
Hatixhe (ar) femije i lindur para 9 muajve, shiqim i mprehte, kosh deveje per femra,
Hata (ar) shtatanike, e zhvilluar,
Hava (ar) e gjelbert ne te mbyllur, femra e pare,
Haxhere (ar) nena e Ismailit, pengue, ndalue, mbrojtur,
Hanumshah (tur-per) zonja mbretereshe
Hidajete (ar) e udhezuar ne rruge te drejte,
Hikmete (ar) e zgjuat, e mençme,
Hurije (ar) bukuroshe symadhe, syzeze,
Hurishah (ar-per) bukuroshe, mbretereshe,

emra musliman per vajza

Ibtisame buzeqeshje
Iffah modesti
Iffat ndershmeri
Ilham intuite
Ines dashamiresi
Intisare triumf
Imtihal e sjellshme
Isire e forte
Islahe bamirese
Isma qe mbron
Ishrak lindja e diellit

Jaldyze (tur) yjrore, yll,
Jasmine (per) emer i nje lloj luleje,

Kamalije persosuri
Kamile e persosur
Kanual zambaki ujit
Kasame e mire dhe e bukur
Kaula vecori te bukura
Kashish atraksion
Kida e ruajtur
Kenza thesar
Keram natyre bujare
Khatuun zonje
Komal e bukur

Latife (ar) e dashur, mahi pa thumb,
Lebibe (ar) e mençme, pjellore,
Lejla (ar) nate e errete, nate e gjate, e rende,
Lutfije (ar) nga edukimi, e adaptuara, e mesuar, e lehte,

Maha syte e medhenj
Mahnur ndricim hene
Mahek arome
Mahrin e ndritshme dhe e bukur si dielli
Mahrosh pjese e henes
Mahum drita e henes
Mahuish e bukur si hena
Maira hene
Magfire e falur
Mahira e zellshme
Maja prince she
Makbule e pranuar
Mashal drite
Mazine shkelqen fytyra
Medenije e kulturuar
Mediha e lavderueshme
Meisare pasuri
Mehasin bukuri
Meliiha e hirshme
Menahil burim i ujit te fresket
Menar drite udhezuese
Menhale burim
Mehrije e dalluar
Mehriin me natyre dashjeje
Mehrish arome e kendshme
Mehrunisa grua e bukur
Mehuish e bukur
Mejsane yll i qe shkelqen shume
Merjem nena e Isait
Meshkura qe falenderon
Metine e fuqishme
Misha e lumtur pe tere jeten
Mishel nje drite
Mithaleh shembullore
Mohga drita e lumturise
Mubineh ajo qe qarteson dicka
Muhsina bamirese dhe e bute
Muneuer e ndritshme
Munibe e penduar
Munirah e ndricuar
Murade e kerkuar
Musaret lumturi
Muskan buzeqeshje
Muslimeh besimtare e devotshme
Muxhahideh perpjekje
Muzejne zbukurim

Nadije (ar) thirrese, ajo qe theMuzafererret,
Nadire (ar) e rralle, e dalluar,
Nafije (ar) e dobishme,
Naile (ar) fituese, ajo qe arrine sukses,
Naime (ar) e begatshme, e freskete, e ndieshme,
Nakije (ar) e spastruara, e paster, e kulluar,
Naxhije (ar) e shpetuara,
Nazife (ar) e paster,
Nazlije (ar) shqiponje e vogel,
Nazmije (ar) rreshtore, vjershetare,
Nebahat (ar) trag, shenje,
Nedime (ar) shoqe, mikeshe e besueshme,
Nefise (ar) e zgjedhur, e bukur, e çmuar,
Nekibe (ar) prijse, e pare,,mesitnesh,
Neriman (per) trimrore, kreshnike, heroine,
Nesime (ar) aromatike, ere e mire,
Nerxhivane (per) lule dielli, dele rrunze,
Nesibe (ar) fisnike, familjare,
Nexhibe (ar) e afte, e kuptueshme,
Nexhmije (ar) yjore,
Nevzate (per) e pershtatshme,
Nezaqete (ar) e ndershme, e paster,
Nimete (ar) e komotshme, e kenaqshme,
Nixhare (tur) bukuri, e bukur,
Nurije (ar) e ndritshme
Nusrete (ar) e ndihmuara,

Pakize (tur) e perhershme, e perjetshme,
Pashije (tur) pashallare, e familjes se pashave,
Pemba (per) pambuke,

Qamile (ar) e persosur, e plote,
Qatibe (ar) shkronjese, ajo qe shkruan,
Qelebije (tur) zonje,

Rabie pranvere
Radije e kenaqur
Rafije e larte
Rahibe zemergjere
Rajja drite
Rajna e paster
Ramisha plote me trendafila
Ramsha fyty ren porsi hena
Rania mbretereshe
Rajana dere e xhennetit
Ratibe e perqendruar
Rauije transmetuese e fjaleve te profetit
Rebiha fitore
Redane e mencur
Redife percjellese
Refike shoqeruese
Rejah rehati
Rehana nje grusht borziloku i embel
Rehame rige shiu
Reihane aroma e trendafilit
Reide udheheqese
Rejhane shpirtmire
Reike e delire
Reina mbretereshe paqesore
Rekike e bute
Rexhije qe shpreson
Ramis e fshehur
Rashide e mencur
Rezine modeste
Rimsha buqe te lulesh
Rizuana e bukur
Rona drite ndricuese
Roshini drite
Rubina e bekuar me dashuri
Rubije sezona pranverore
Ruhina arome e kendshme
Rukhsana e bukur
Ruksha e bukur
Rumeisa buqete lulesh
Rumeha guri bukur
Rukeja e bija e pejgamberit
Ruhije e qete
Rukije emri i vajzes se profetit
Ruvejda e ngadalshme

Sabahe (ar) agime, agimore,
Sabahate (ar) notuese, sjo qe noton, petk nga lekura,
Sabrije (ar) e durueshme, e qendrueshme,
Saberxhane (ar-tur) durim dhe shpirt, ne te cilin te qenron shpirti,
Sadbere (ar-tur) fat- kendej,
Sadije (ar) fatlume, me fat,
Safvete (ar) e paser, e kulluar,
Safije (ar) e paster, reale, e drejte,
Saime (ar) agjinuese, e lire, jo e thurur,
Sakibe (ar) e afert, prane, e shkelqyer,
Salihe (ar) ajo qe ben mire, permireson, rregullon,
Samije (ar) e larte, e ngritur,
Samire (ar) bashkebiseduese, ngjyre bionde,
Sanije (ar) ujitese, ajo qe sjell ujin,
Sare (ar) e gezuar, gezim, e gezueshme,
Selvete (ar) qetesuese, rehatuese, paqe,ajo qe i takon qetesise, paqes,
Selvije (ar) e shendoshe, pa te meta,
Selime (ar) e shtrejte, me vlere te arte,
Semine (ar) zeshkane, zonjushe,
Sevdije (ar) e hershme, ajo qe i takon agimit,
Sulltane (tur) princeze,

Shahla lule e erret
Shakila e hijshme
Shakira falenderuese
Shamima flladaromatik
Shanum dinjitet
Shanza grua dinjitoze
Shanzi trendafil
Shazia aromatike
Shezana princeshe
Shefike e dhembshme
Shekura falenderuese
Shemame arome
Shermin modesti
Shesmiin shume e bukur
Shefae sheruese
Shehame shpirtmire
Shejma era dhe shija e mire
Shekime trimereshe
Shemae me ere te forte
Shiriin e embel
Shujana guximtare
Shukrije falenderuese

Tahire (ar) ajo qe pastron, e paster,
Tajibe (ar) e mire, e zgjedhur, e pershtatshme,
Tevfike (ar) e perputhshme, e pajtueshme,

Thabite e vendosur
Thakibe mendimtare
Thekafe me prestigj
Thana falenderim
Themare frytdhenese
Themine e shtrenjte
Thoreja yll
Thubate e fuqishme

Ulfete (ar) e adaptuar, e dashur, e afert, mike,
Umihani (ar) e ama e Hanies,

Vahdete (ar) e vetme, nje,
Vahide (ar) ajo qe verteton nje,
Vasfije (ar) pershkruese,
Vehbije (ar) e dhuruar,
Velide (ar) lindje e re, foshnje,
Vezire (ar) ministreshe,
Vildane (ar) femij shumes,
Vixhdane (ar) ndergjegjshmeri, e ndergjegjshme,

Xhahide e angazhuar
Xhebraje dashuri
Xhelae sqaruese
Xhelile e shkelqyeshme
Xhemane perle
Xhemile bukuroshe
Xherie e fuqishme
Xhesina zemermire
Xheuahire diamant
Xheurije lulekuqe
Xhijade shume e mire
Xhihan mendje kreative
Xhumane perle e argjendte

Zahide e kenaqur me pak
Zahire fisnike
Zaara lule e bukur
Zarija bukuri dhe drite
Zeba bukuri
Zehna bukuroshe
Zehra e ndritshme
Zejnebe lis me arome te mire
Zejnije dekorim
Zekije inteligjente
Zerina princeshe
Zerka kaltrina
Zijade perparimtare
Zinete stoli
Zoeja jete
Zoha drite
Zohura e pafajshme dhe dashamirese
Zoja qe do
Zuhdije teper e devotshme
Zuhijra e bukur dhe e mire
Zuhra shkelqesi
Zuhrije e bukur
Zulejha gruaja e mbretit te Egjiptit
Zurafete e lehte