PlayStation planifikon të vijë edhe në pajisjet telefonike.

Me lançimin e PlayStation Vita  u duk se Soni nuk pati një suksese tepër të madh nga çe priste.

Kompania është duke kërkuar për pajisje të tjera me të cilat të vendosë lojën më pranë perdoruesve duke e pasur atë kudo që shkojnë. Duke filluar nga Marsi i vitit 2018 Play Station do të lëshojë të paktën pesë lojra në IOS si dhe Android.

‘WorwardWorks’ do të jetë përgjegjës për lojrat në telefonët e zgjuar.Soni është duke i dhënë lojrave telefonike një tjetër dimension me bashkpunimin me të.

Si njoftimi i parë sugjeroi se lojrat në telefonë, më parë do të lëshohen në Japoni dhe më pas do të shpërndahen jashtë, në vende të tjera aziatike. Një përfaqësues PlayStation tha për Wall Street Journal se nuk ka plane për të sjellë lojra në Evropë apo në Shtetet e Bashkuara në këtë kohë.