Nokia 1100 shndërrohet në një orë të zgjuar.

Nëse jeni duke mendur të blini një orë të zgjuar, sot ka shumë mënyra  të ndryshme për ta bëre këte gjë. Por YouTuber-i Daniel Davis ka piratuar harduerin duke mundur të krijoj kështu orën e tij të zgjuar.

Danieli nuk bëri thjesht një kopjim Pebble apo një paisje Androidi të ndërtuar vetë , por krijoj  versjonin e tij nga një pikpamje krejtësisht tjetër, duke marë disa pjesë të një telefoni të vjetër Nokia 1100  ku në  të cilin duken mjaftë  qartë pjesët kryesore e funksionale,si ekrani i vogël dhe motorri për krijimin e drridhjeve për njoftimet e ndryshme.

Riciklimi i telefonit më te shitur edhe të  kudo gjetur duket si një mundësi e mirë për ta shfrytëzuar.

Ora funksjonon në vetvete nga një ekran Arduino , sistemi i saj lidhet nëpërmjet Bluetooth dhe bateria e saj është 3.7V. Ju mund të shihni të gjith procesin e ndërtimit të orës si dhe pjesët e saj te brendshme në kanalin  Davis’s Tinkernut.

Edhe pse rezultati të lë për të dëshiruar, ora është koplet funksjonale duke marrë  telefonata e lajmërime tekstesh, gjë e cila e bëne nga hakimet më mbreslënëse  për riciklimin e telefonit Nokia 1100.