Poezi per ditelindje – Vjersha per te uruar ditelindjen

1.Ne mengjes heret u zgjova
Athua dicka me zgjoj
Mu kujtua dashuria ime
Ditlindjen do festoj!

Do te doja te jem piruni
Ne dore te me mbash
A thua kjo me zgjoj nga gjumi
Pasten qe ta hash!

Kur qirinjet te i fikesh
N’deshire me fut dhe mua
Jam une e dashura jote
Qe me shpirt te dua!

Me shpirt e me zemer
Te uroj shendet
Lumturia e gezimi
Te prifshin per jete!

Urimin ruaje mire
Po te lutem shum
Kur me nuk do te jem
T’kujtohet qe te dashta SHUM!

2.Me than: Urime urime
Me uruan jete te gjate
Eh,i thash vetes sime
Per kend te jetosh,moj e ngrat?

Ata qe i dashta shum
Iken dhe me lan ne vetmi
Kujtim te vetem me lan
Vetem ca fotografi!

Shpesh c’mallem me dheun
Qe moti i ka mbulua
Pergjigjeje nuk marr kurr
Athua me kan harrua?

3.Per ty sot eshte nje dite shume e veçante

 andaj se bashku me gezimin

dhe gjithe rendesin e kesaj dite te veçante

 per ty dhe gjithashtu per mu dhe te gjithe ate qe te duan dhe ti i do:

Te deshiroj gjithe lumutrin e kesaj Bote,

Te deshiroj Suksese te medha ne te ardhmen,

Vullnet ne Pune/Mesime,

Te deshiroj fat ne te gjitha sferat e jetes

dhe me se shumti te deshiroj harmoni dhe lumturi

me te gjithe ata persona qe jane pjese e jetes tende.

Shume Urime Shume Urime

4.Më ndjenja të dashurisë këto vargje po i shënoj
Ditëlindjen tende më ca rreshta që ta uroj
Pse pranë teje në ketë ditë të rëndësishme nuk isha
Vetëm ca çaste së bashku më ty sot ti kisha
Të jem së bashku ti shijojmë këto çaste të lumturisë
Të t’kem ty afër dhe ta ofroj ngrohtësinë e dashurisë
Edhe një vit më buzëqeshjen tende të shendritshme sikur dielli
Edhe një vit më sytë e tu të bukur sikur qielli
Prezenca jote në ketë botë është bekim për mua
Nuk gjej dot fjalë të përshkruaj së sa të dua
Pa shpirtin tënd të pastër kjo botë nuk mund të ekzistoj
Pa zemrën tende të madhe as ditët nuk mund ti kaloj
Shpresoj që jetën ta kalojmë së bashku në lumturi
Çdo ditë të jetës sonë ta mbushim përplot dashuri
Te uroj që në zemrën tende kurrë të mos kesh hidhërim
Gjithmonë më personat që të duan të jesh në përqafim
Asnjë çast të jetës mos e kalofsh i vetmuar
Zemra jote gjithmonë të jetë duke kënduar
Sa do të doja të gjitha urimet këtu ti tregoj
Por nuk kam hapësirë të gjitha ndjenjat ti shënoj
Ndjenjat e mia për ty çdo çast po zmadhohen
Sa herë që flas me ty, veç më shumë dashurohem
Nuk mund ta besoj çfarë fati kam pasur në jetë
Që shpirti im, vend në zemrën tende të ketë
Shpresoj që fati i jetës kurrë të mos na ndan
I lutem zotit që sytë tonë afër njeri tjetrit ti mban
Sepse vetëm në sytë e tu e shoh kuptimin e jetës
Shikimin tënd unë e kam ushqim të vetvetes
Një Urim të fundit për sotë duhet ta shënojmë
Shpresoj që jetën së bashku ta përfundojmë