Shpjegimi i Endrrave me shkronjen Ç

ÇADRA

Te perfytyrosh te mbash nje çader tregon qe shqetesimi dhe merzitja do tju ngacmoje juve.

Te shikosh te tjeret duke i mbajtur ato paralajmeron qe ju do ti therrisni per ndihme maturise.

Te marresh hua nje çader tregon qe ju do te keni nje keqkuptim ndoshta me nje mikun tuaj te mire.

Te japesh hua nje çader ne enderr paralajmeron demtim nga shoket fallco qe ju keni.

Te humbesh nje çader tregon shqetesim nga nje person me te cilin keni konfdence.

Te shikosh nje çader te grisur ose te thyer paralajmeron qe ju do te jeni shpirtkeq.

Te mbash nje çader ne odre qe eshte shpuar tregon qe dhimbja dhe pakenaqesia do te jene ndjere nga ju ne drejtim te te dashurit/dashures tuaj ose shokeve.

Te mbash nje çader te re ne shi ose ne diell shenon nje kenaqesi dhe mbaresi te madhe.

ÇAJI

Te pish çaj ne nje enderr paralajmeron qe ju do te jeni fajtori i veprimeve te pamatura dhe do te ndjeheni thellesisht i penduar.

Te shikoni shoket tuaj qe po pijne çaji dhe ju po pini me ta, tregon qe kenaqesite shoqerore po ju merzisin dhe ju do te kerkoni te ndryshoni ndjenjat tuaja ndaj te tjereve.

Te shikoni pislliqe ne çajin tuaj paralajmeron per ju shqetesme ne dashuri dhe ne pune te nje natyreshoqerore.

ÇANTE SHPINE

Te shikoni nje çante shpine tregon qe ju do te gjeni kenaqesi te madhe tek shoket/shoqet tuaja. Per nje goce te re te shikoje ne enderr nje çante te vjeter nenkupton varferi dhe papelqyeshmeri per te.

ÇAKALL

Ruhuni dhe mos i tregoni të fshehtat tuaja, pasi keni rrotull një armik që do t’u bëjë keq. Ulërimat e çakallit, do të thonë zënie në familje për shkakun e tij. Kini kujdes shëndetin.Në mjedisin e punës shumë persona kërkojnë të fitojnë në kurrizin tuaj. Mos i besoni ata që ju hiqen si shokë pasi disa prej tyre shtiren si të tillë.

ÇAKULL

Në qoftë se shihni që rruga është e shtruar me çakull, do të keni probleme në punë. Në qoftë se shihni një sasi të madhe nëpër vende ndërtimesh ose diku tjetër,  do të keni shumë fitime nga puna juaj.

ÇALLMË

Në qoftë se shikoni dikë sikur ka veshur çallmë, ai person do të pësojë shumë dëm dhe arsyeja do të jeni ju. Në qoftë se shikoni sikur keni vënë në kokë, do të pësoni dëm të madh ekonomik dhe psikologjik. Në qoftë se shikoni një turk të ketë vendosur çallmë, do të merrni lajme të këqia.

ÇARÇAFË

Në qoftë se shihni që flini në çarçafë të bardhë dhe të pastër, do të keni gëzim dhe lumturi në familje. Në qoftë se janë ndyta dhe të grisura do të thotë grindje dhe zili,  por edhe jetëgjatësi dhe gjendje e mirë fizike.

ÇARK

Në qoftë se shihni që përgatisni çark për të kapur kafshë ose peshq, jeni drejtues i mirë i pasurisë tuaj, në qoftë se shihni që kapeni një çark, rrezikoni të humbni para për arsye të mëndjelehtësisë tuaj.

ÇATI

Te gjeni veten tuaj mbi çati ne nje enderr tregon sukses te pafund.

Te jesh i/e friksuar dhe te mendoni qe ju mund te bini prej andej nderkohe qe ju do te perparoni por ju nuk do te jeni i qendrueshem ne pozicionin tuaj.

Te shikosh nje çati duke rene tregon qe ju do te jeni kercenuar nga nje fatkeqesi e papritur.

Te riparosh ose te ndertosh nje çati tregon qe ju do te ngrini me shpejtesi fatin tuaj.

ÇEK

Në qoftë se shihni që merrni një çek në ëndërr, të prisni para të papritura  nga një i afërm i largët, në qoftë se ju jepni ose dërgoni çek, rrezikohet shëndeti juaj.

ÇEKIÇ

Në qoftë se ju godasin me çekiç, mund të keni një goditje të madhe në fushën sentimentale. Në qoftë se rregulloni diçka me çekiç, do të keni lumturi. Goditja me çekiç dhe zhurma që bën, do të thotë se duhet të kujdeseni për gjendjen tuaj shpirtërore. Në qoftë se përdoret për të shkatërruar, atëherë paralajmëron dëme ekonomike.

ÇELËS

Në qoftë se shikon sikur mban ëndrra do t’u dalë për mirë, çështjet tuaja janë në rrugë të mbarë dhe do të shkojnë si më së miri. Në qoftë se shikon shumë çelësa që ke në dorë ëndrra është e keqe, do të keni dëshpërime dhe zhgënjime. Në qoftë se shikon sikur gjete çelësa të bukur dhe të ri do të keni fitime. Në qoftë se shikon sikur gjete çelësa të vjetër dhe të ndryshkur, do të keni hidhërime.

ÇELIK

Sidoqë ta shikoni çelikun në ëndërr ashtu siç është ose vegla çeliku, do të keni fitime shumë të mëdha.

ÇEK

Te shikosh ne enderr qe ju po merrni nje çek tregon qe ju do te jeni ne gjendje te merrni pagesen tuaj dhe do te trashgoni pasuri.

Te perfytyrosh se je duke paguar nje çek tregon depresion dhe humbje ne biznes ose punen tuaj.

ÇERDHJA E FEMIJEVE

Jeta pa brenga dhe e thjeshtë, mos vallë dëshironi që të ktheheni në një jetë pa brenga. Dëshironi që të ktheheni në fillim. Po qe se kini fëmijë dhe jeni e martuar, dhe vizitoni kopshtin atëherë ëndrra është endërlidhur me këtë gjë.  Ndoshta fëmijët do të shkojnë në shkollë, dhe si ata ndjehen.

ÇESHTJE DASHURIE 

Enderra mund t’iu inkurajoj qe te permisoni dashurine ose jeten seksuale. Ose eshte e mundur qe ju duhet te keni me shume kontroll ne veten tuaj.

ÇIZME

Te shikosh cizmet tuaja tek nje person tjeter mendja juaj do te jete pushtuar nga ndjenjat e te dashures tuaj.

Te veshesh cizme te reja ju do te jeni me fat ne mardheniet tregetare.

Fituesit do te arrijne rezultate te larta.

Çizmet e vjetera e te grisura paralajmerojne semundje dhe kurthe perpara jush.

ÇJERRJE

Te çjerresh te tjeret ne enderrat tuaja tregon qe ju do te jeni zevzek dhe njeri vogelsirash ne mardhenie me te tjeret. Nese ju jeni i çjerre tregon qe ju do te jeni demtuar nga armiqesia e nje personi mashtrues.

ÇMENDURI

Te perfytyrosh te jesh i çmendur tregon shqetesime per ju, semundje nga e cila do te humbisni pasurine ose nga ajo e cila ajo eshte e kercenuar.

Te shikosh te tjerete te vuajne nga çmenduria tregon paqendrueshmeri te shokeve dhe nje fund te merzitshem te nje pritjeje te gezuar.

Per nje goce te re te perfytyroje çmendurine paralajmeron zhgenjime ne pasuri dhe martese.

ÇEREP

Në qoftë se është e mbushur do të keni fat dhe lumturi. Në qoftë se është bosh do të keni mërzi për një dëm ekonomik.

ÇEZMË

Në qoftë se shihni çezmë që rrjedh ujë të bollshëm dhe të pastër, do të thotë sukses në dashuri dhe në familje.Në qoftë se shihni që pini ujë të prisni ngritje profesionale dhe të ardhura të mëdha. Në qoftë se shihni çezmë të shteruar, probleme profesionale ju presin. Mërzi, zhgënjime si dhe rrezikohet shëndeti juaj.

ÇËSHTJE

Në qoftë se shikoni në ëndërr një nga çështjet tuaja, do të keni shumë fat dhe sukses. Në qoftë se shikoni sikur i leni çështjet tuaja pas dore për të zgjidhur çështjet e të tjerëve, do të keni falimentime.

ÇIFT

Nëse sheh çift i cili është edhe në të vërtetë, do të shpërblehesh për sjelljen tënde të mirë. Por në rast se janë të huaj, do t’u marrin nëpër gojë.

ÇIFTE

Në qoftë se shihni se jeni duke mbushur një çifte, rrezikoni të humbni para, në qoftë se blini çifte do të thotë që shokët tuaj nuk ju duan të mirën. Në qoftë se vrisni dikë me çifte do të bëni diçka të keqe dhe mund të hyni dhe në burg, në qoftë se shihni që ju vrasin me çifte do të fitoni para.

ÇIFUT

Në qoftë se shikoni sikur shoqëroheni me një çifut, do të thotë se keni një shok shumë dinak dhe i cili mundohet t’u shkatërojë pa asnjë arsye. Në qoftë se shikoni sikur bëheni çifut do të merni lajme të këqia. Në qoftë se thjesht shikoni një çifut, kujdesuni se mos merret vesh dashuria juaj e fshehtë.

ÇIKORE

Në qoftë se shikoni sikur mblidhni ose shkulni çikore të egra ose të buta, do të bëni gjëra të këqia për të çilat do të keni hidhërime. Në qoftë se shikoni sikur hani do të merrni lajme nga një kalimtar të cilat do të mërzisin jashtë mase familjen tuaj. Në qoftë se shikoni sikur po i gatuani, do të keni hidhërime familjare.

ÇIKRIK

Në qoftë se shikon sikur kthen çikrik, do të kesh sukses në punë pas shumë mundimeve. Në qoftë se je grua, do të bësh një jetë të qetë. Në qoftë se thjesht e shikon dhe je vajzë, ndoshta të dështon martesa të cilën e dije të sigurtë.

ÇIZME

Në qoftë se shihni çizme të bukura dhe të pastra, prisni lumturi dhe dashuri. Në qoftë se shikoni dikë tjetër me çizmet tuaja, kini kujdes. Ka mundësi t’u shfrytëzojnë. Në qoftë se shihni çizme të vjetëra dhe të pista, kujdes në anën financiare.

ÇMENDURI

Në qoftë se shihni në ëndërr që flisni me ndonjë të çmendur, kujdes me nga shokët tuaj pasi nuk ju duan të mirën. Në qoftë se sheh se çmendesh, je mëndjelehtë dhe qesharak, në qoftë se sheh dikë tjetër të çmendur, do të keni gëzim dhe lumturi.

ÇOKOLLATA

Te shikosh çokollata tregon qe ju do te siguroni bollshem ato gjera te cilat jane te varura nga ju.

Te shikosh sheqerin e çokollatave tregon nje shoqeri dhe nje pune te kendshme po ashtu semundjedhimbje ose zhgenjime te tjera qe do tju shoqerojne.

Te hash çokollata tregon qe ju do te perparoni pas nje periudhe te gjate te permbysjeve te pafavorshme.

ÇORAPE

Te perfytyrosh çorapet tregon qe ju do te gjeni kenaqesine nga shoqeria e shthurur.

Per nje goce te re te perfytyroje çorapet e saj te grisura ose te vjetera paralajmeron qe ajo do te jete fajtoree budallallekut nese nuk eshte nje sjellje imorale.

Te perfytyrosh qe ajo vesh corape te modes tregon qe do te jete e dhene pas perkujdesjes se burrave dhe do te jete e kujdesshme per ate person qe ajo shfaq preference.

Nese çorapet e bardha i vesh ne kembet e saj tregon qe ajo eshte kercenuar me zhgenjime mjeruese osesemundje.

ÇRREGULLIM

Në qoftë se sheh sikur po bën çrregullime, do të ngatërrohesh me gjyqe.

ÇUDI

Në qoftë se sheh në ëndërr  të ndodhë ndonjë çudi, diçka e keqe do t’u ndodhë.

ÇUDITEM

Në qoftë se shikon që njerëzit çuditen me ty, do të keni vlerësim dhe lavdi por pas një mërzije. Në qoftë se shikon sikur ti je i çuditur me dikë, beson lehtë dhe kapesh lehtë viktimë.

ÇAMÇAKIZ

Në qoftë se shihni që hani çamçakiz në ëndërr, do të keni sukses në dashuri.