Kuptimi i Endrrave, Interpretimi dhe Shpjegimi i tyre

A nënkuptojnë ëndrrat ndonjë gjë?
Ndërsa shpesh na pëlqen të kujtojmë ëndrrat tona ditën tjetër, është e rëndësishme të deshifrojmë nëse ka ndonjë domethënie në shpjegimi ëndrrave.

Interpretimi i ëndrrave është procesi i caktimit të kuptimit të ëndrrave. Megjithëse shoqërohet me disa forma kohe të psikoterapisë, nuk ka prova të besueshme se të kuptuarit ose interpretimi i ëndrrave ka një ndikim pozitiv në shëndetin mendor të dikujt

nterpreton ëndrrën të thotë se dikush i fuqishëm së shpejti do të shfaqet.

Në shumë shoqëri antike, të tilla si ato të Egjiptit dhe Greqisë, ëndërrimi konsiderohej një komunikim i mbinatyrshëm ose një mjet i ndërhyrjes hyjnore, mesazhi i të cilit mund dashuri të interpretohej nga njerëzit me këto fuqi shpirtërore të shoqëruara. Në kohët emocione moderne, shkolla të ndryshme të psikologjisë dhe neurobiologjisë kanë ofruar teori në lidhje me kuptimin dhe qëllimin e ëndrrave. Shumica e njerëzve aktualisht duket se interpretojnë përmbajtjen e ëndrrave sipas psikanalizës Frojdiane në Shtetet e Bashkuara, Indi dhe Korenë e Jugut, sipas një studimi të kryer në ato vende.

Njerëzit duket se besojnë se ëndrrat janë veçanërisht domethënëse: ato u japin më shumë kuptim ëndrrave sesa mendimeve të ngjashme zgjuese. Për shembull, njerëzit raportojnë se do të kishin më shumë të ngjarë të anulonin një udhëtim që kishin planifikuar dhe që përfshinte një fluturim avioni nëse ëndërronin që kohe avioni i tyre të rrëzohej një natë më parë sesa nëse Departamenti i Sigurisë Kombëtare lëshoi ​​një paralajmërim federal.

nterpreton ëndrrën të thotë se dikush i fuqishëm së shpejti do të shfaqet.

Sidoqoftë, njerëzit nuk u kushtojnë të njëjtën ëndrrave rëndësi të njëjtë. Njerëzit duket se përdorin arsyetime të motivuara kur interpretojnë ëndrrat e tyre. Ata kanë më shumë gjasa të shohin shpjegojne ëndrrat që konfirmojnë bindjet dhe dëshirat e tyre të zgjimit për të qenë më kuptimplota sesa ëndrrat që bien dashuria në kundërshtim me bindjet dhe dëshirat e tyre të zgjimit.

Epika antike Akkadiane e Gilgameshit (Tabela V në foto) përmban shembuj të shumtë të interpretimit të ëndrrave.
Sumerianët e lashtë në Mesopotami kanë lënë prova të interpretimit të ëndrrave që datojnë të paktën në vitin 3100 para Krishtit. Gjatë historisë së Mesopotamisë, ëndrrat gjithnjë konsideroheshin jashtëzakonisht të rëndësishme për fallin dhe mbretërit Mesopotamianë i kushtonin vëmendje të madhe atyre. Gudea, emocione mbreti i qytetit-shtet Sumer të Lagash (mbretëroi rreth vitit 2144–2124 para Krishtit), rindërtoi tempullin e Ningirsu si rezultat i një ëndrre në të cilën iu tha ta bënte. Epika shpjegimi i endrrave standarde Akkadiane e Gilgameshit përmban tregime të shumta për fuqinë profetike të ëndrrave. Së pari, vetë Gilgamesh ka dy ëndrra që parashikojnë ardhjen e Enkidut. Në një nga këto ëndrra, Gilgamesh sheh një sëpatë që bie nga qielli. Njerëzit mblidhen rreth tij me admirim dhe adhurim. Gilgamesh hedh sëpatën para nënës së tij Ninsun dhe pastaj e përqafon atë si një grua. Ninsun

Shpjegimi i endrrave mut

interpreton ëndrrën të thotë se dikush i fuqishëm së shpejti do të shfaqet. Gilgamesh do të luftojë me të dhe do të përpiqet ta mposhtë atë, por ai nuk do të ketë sukses. kohe Përfundimisht, ata do të bëhen miq të ngushtë dhe do të arrijnë gjëra të mëdha. Ajo ndjenja përfundon, njerez “Që e përqafove atë si një grua do të thotë se ai kurrë nuk do të të braktisë shpjegimi ty. Kështu që shpjegimi ëndrra jote zgjidhet.” Më vonë në epikë, Enkidu ëndërron për takimin e heronjve me gjigantin Humbaba. Dndrrat ndonjëherë ishin parë edhe si një mjet për të parë në botët e tjera dhe u mendua se shpirti, ose ndonjë pjesë e tij, u zhvendos nga trupi i personit që fle dhe në të vërtetë vizitoi vendet dhe personat që ëndërruesi pa në gjumi i tij ose i saj. Në Tabelën VII të eposit, Enkidu i tregon Gilgameshit një ëndërr në të cilën ai pa perënditë Anu, emocione Enlil dhe Shamash që e dënuan atë me vdekje. Ai gjithashtu ka një ëndërr në të cilën viziton botën interpretimi e nëndheshme.

Mbreti asirian Ashurnasirpal II (mbretëroi 883–859 pes) ndërtoi një tempull për Mamun, ndoshta perëndinë jete e ëndrrave, në Imgur-Enlil, afër Kalhu. Mbreti i mëvonshëm asirian Ashurbanipal (mbretëroi 668 – rreth 627 pes) pa një ëndërr gjatë një situate të dëshpëruar ushtarake në të cilën mbrojtësi i tij hyjnor, perëndesha Ishtar, iu shfaq dhe i premtoi se ajo do ta çonte atë drejt fitores. Babilonasit dhe Asirianët i ndanë ëndrrat në “të mira”, të cilat u dërguan nga perënditë dhe “të këqija”, të dërguara nga demonët. Një koleksion i mbijetuar i ogurve dashuri të gjume ëndrrave me titull Iškar Zaqīqu regjistron skenarë të ndryshëm të ëndrrave, si dhe parashikime të asaj që do të ndodhë me personin që përjeton çdo ëndërr, me sa duket bazuar në rastet e mëparshme. Disa rendisin rezultate ndjenja të interpretimi i endrrave ndryshme të mundshme, bazuar në raste kohe në të cilat njerëzit përjetuan ëndrra të ngjashme me rezultate të ndryshme. Skenarët e ëndrrave të përmendura përfshijnë një larmi ngjarjesh të përditshme të punës, udhëtime në vende të ndryshme, çështje familjare, veprime seksuale dhe takime me individë njerëzorë, kafshë dhe hyjni.

nterpreton ëndrrën të thotë se dikush i fuqishëm së shpejti do të shfaqet.

Jozefi Interpreton Faraonin

Ka shumë teori të ndryshme kur bëhet fjalë për interpretimin dhe

Teori mbi shpjegimin e ëndrrave

dhe nëse ato nënkuptojnë diçka, njerez dhe shumica e atyre teorive ofrojnë pikëpamje të ndryshme.

Një teori neurobiologjike e emocione ëndërrimit është Hipoteza e Aktivizimit-Sintezës. Kjo u propozua nga psikiatër të Universitetit të Harvardit, John Allan Hobson dhe Robert McCarley.

Simbolet janë gjuha e ëndrrave. Një simbol mund të thërrasë një ndjenjë ose një ide dhe shpesh ka një kuptim shumë jeta më të thellë dhe më të thellë sesa çdo fjalë mund të përcjellë. Në të njëjtën kohë, këto simbole mund t’ju lënë të hutuar dhe të pyesni se për çfarë ishte ajo ëndërr.

Përvetësimi i aftësisë për ndjenja të interpretuar ëndrrat tuaja është një mjet i fuqishëm. Duke analizuar ëndrrat tuaja, ju shpjegimi i endrrave mund të mësoni rreth sekreteve tuaja të thella dhe ndjenjave të fshehura. Mos harroni se askush nuk është nj kohe ekspert më i mirë në interpretimin e ëndrrave tuaja se sa vetja juaj.

Për t’ju drejtuar me interpretimet e ëndrrave tuaja, ne kemi interpretuar mbi 5900 fjalë kyçe dhe simbole dhe mbi 20,000 kuptime të ndryshme në fjalorin tonë të ëndrrave gjithnjë në zgjerim. Këto kuptime nuk janë në asnjë mënyrë, fjala e fundit në atë që do të thotë ëndrra JUAJ, por shpresojmë se do t’ju frymëzojë të eksploroni dhe të ofroni një pikë fillestare sugjeruese për të shpjeguar ëndrrat tuaja. Nuk ka “një interpretim i ëndrrave i përshtatet të gjithëve”.

Çdo detaj, madje edhe elementi më i imët në ëndrrën tuaj është i rëndësishëm dhe duhet të merret parasysh kur analizoni ëndrrat tuaja. Secili simbol përfaqëson një ndjenjë, një gjendje shpirtërore, një kujtim ose diçka nga pa ndjenja juaj. Shikoni nga afër personazhet, kafshët, objektet, vendet, emocionet, madje dashurise edhe gjumi ngjyrën dhe numrat që përshkruhen në ëndrrat tuaja. Edhe simboli më i parëndësishëm mund të jetë domethënës. Ky fjalor, së bashku me emocione përvojat tuaja personale, kujtimet dhe rrethanat, do t’ju shërbejnë për t’ju drejtuar përmes një interpretimi kuptimplotë dhe të personalizuar. Me praktikë, ju mund të merrni një kuptim të mesazheve të fshehta që ëndrrat tuaja po përpiqen t’ju thonë.

Teoria thotë se ëndrrat në të vërtetë nuk do të thonë asgjë. Në vend të kësaj ato janë thjesht impulse elektrike të trurit që tërheqin mendime dhe imazhe të rastit nga kujtimet tona. Teoria njerez sugjeron që njerëzit të ndërtojnë histori ëndrrash pasi të zgjohen. Kjo është ndjenja një përpjekje e natyrshme për t’i dhënë kuptim të gjithave.

Sidoqoftë, psikologu i njohur Sigmund Freud mendoi ndryshe. Ai besonte se ëndrrat zbulonin konflikte ose dëshira të ndrydhura në mënyrë të pavetëdijshme. Sipas Frojdit, kohe ëndrrat janë figura endrrat e një dëshire ose impulsi nga fëmijëria që është shtypur që atëherë. Kjo është arsyeja pse Frojdi studioi ëndrrat për të kuptuar mendjen e pavetëdijshme. Prandaj, sipas Frojdit, ëndrrat tuaja kuptimi ju zbulojnë dëshirat tuaja të ndrydhura.

Një teori tjetër është Teoria e Simulimit të Kërcënimit, e cila përshkruan ëndrrat si një mekanizëm mbrojtës që truri ynë vendos në vend për të na përgatitur për ngjarje të frikshme. Kjo na lejon të përballemi me frikën tonë në një simulim të sigurt. Kjo teori dashurine shton se “fëmijët që jetojnë në një mjedis në të cilin mirëqenia e tyre fizike dhe psikologjike kërcënohet vazhdimisht duhet të kenë një sistem të simulimit të prodhimit dhe kërcënimit të ëndrrave shumë të aktivizuar”. Nëse gjume kjo teori duhet të besohet, mund të supozohet se ne ëndërrojmë më shpesh kur jemi në gjendje frike ose ankthi.

Megjithëse është e pamundur të përcaktohet me saktësi një teori, Loewenberg thotë: “Sipas përvojës sime, njerëzit jete kanë filluar të jenë më të hapur ndaj faktit shpjegimi i ëndrrave kuptimi janë më shumë sesa keqkuptime të rastit të trurit dhe se ata po na tregojnë diçka për veten tonë.” Këto mund të mos jenë lidhje të dukshme, për shembull, për të humbur çantën tuaj në një ëndërr nuk do të thotë që nesër do të humbni çantën tuaj. Më shumë gjasa do të emocione nënkuptojë se ëndërruesi mendon se diçka e rëndësishme për ta ndjenja mungon.

Endrrat Kuptime – Vajzë e re që ëndërron në shtrat

Si t’i interpretoj kuptimet e ëndrrave?


Interpretimi i ëndrrave ju lejon të kuptoni nëse ëndrrat tuaja po zbulojnë diçka për ju. Ka disa gjëra që mund të bëni për të deshifruar kuptimet tuaja të ëndrrave. Loewenberg thotë: “Me pak fjalë, ju doni të bëni një analizë krahasuese midis imazheve dhe veprimeve në ëndërr me ngjarjet e ditës suaj të mëparshme.”

Prandaj, duhet t’i kushtoni vëmendje përmbajtjes së ëndrrave tuaja në zgjimin e jetës. “Nëse filloni të mbani një ditar së bashku me një ditar të ëndrrave, do të filloni absolutish njerez të vini re lidhjet midis imazheve tuaja të ëndrrave dhe përpjekjeve dhe arritjeve tuaja të përditshme. Për shembull, mund të vini re se kur vjehrra juaj erdhi për darkë, kuptimi i endrrave keni dashuria ëndërruar të sulmohesh nga një ari atë natë. Kur keni vendosur një llogari në punën për të cilën keni qenë duke u përpjekur, ju mund të ëndërroni që keni fituar lotarinë atë natë. Ose kur diçka për të cilën ishit shumë të ngazëllyer nuk funksionoi, ju mund të zbuloni se ëndërroni një përplasje aeroplani ose të bini atë natë. ”

nterpreton ëndrrën të thotë se dikush i fuqishëm së shpejti do të shfaqet.

Nëse keni pasur një ëndërr specifike dhe dëshironi të deshifroni kuptimin e saj, shikoni infografinë tonë në ëndrrat më të zakonshme dhe çfarë domethënie kanë ato.

Përfitimet e ëndërrimit
Ndërsa mund të mos dimë shumë kur bëhet fjalë për kuptimet e ëndrrave, më shumë mund të thuhet për ndjenja përfitimet e ëndërrimit. Për shembull, faza REM në të cilën ne gjumi emocione ëndërrojmë shpejgimi i endrrave gjithashtu ju lejon të kryeni gjëra që mësoni në kujtesë, domethënë ëndërrimi do t’ju ndihmojë në proceset njohëse. Si dhe kjo, ëndrrat ofrojnë përfitime emocionale, siç është introspeksioni.

Loewenberg shton: “dreamsndrrat tona janë plot me informacione, këshilla, udhëzime dhe madje paralajmërime që duhet të dimë për veten dhe për jetën tonë. Ingndërrimi është një proces shumë i thellë dhe i thellë i të menduarit në të cilin përqendrohemi vetëm jeta tek vetja. Përmes ëndërrimit, ne shqyrtojmë çështjet, sjelljet dhe qëllimet tona aktuale. Ne kemi ardhur me ide, i renditim gjërat, dashuri e shohim veten në një dritë më të thellë, fitojmë një pamje më të qartë të vetes dhe situatës në mënyrë që të mund të marrim vendime më të mira. Ata prej nesh njerez që janë studiues të ëndrrave dhe që përdorin punën e shpjegimin e ëndrrave në praktikat tona të shëndetit mendor kanë zbuluar se interpretimet e ëndrrave janë forma më e thellë e terapisë në dispozicion. ”

Në krye të përfitimeve njohëse dhe emocionale të ëndërrimit, ëndrrat mund të ndihmojnë gjithashtu krijimtarinë dhe shumë ide për këngë, piktura dhe filma të famshëm erdhën nga gjume ëndrrat. Për shembull, Këmbëngulja e Kujtesës së Salvador Dali u frymëzua nga një ëndërr, ashtu si ishte edhe Inception i Christoper Nolan.